Menu na imprezy okolicznościowe
Menu ustalamy indywidualnie zgodnie z życzeniami Klienta. W zależności od charakteru uroczystości, przyjęcie zaczyna się obiadem lub kolacją.
OBIAD/KOLACJA
zupa (do wyboru) np:
- krem z brokułów z pieczarkami, migdałami
- krem z pieczarek i groszkiem ptysiowym
- serowa
- orzechowa
- polewka królewska
- żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- gulaszowa
- bogracz z kluskami
- flaczki wołowe lub drobiowe
- barszcz czerwony
MIĘSA NA CIEPŁO (do wyboru)
- devoile
- kasztany
- bioderka faszerowane na ciepło
- pałka w panierce
- roladki drobiowe ze szpinakiem i sosem kurkowym
- pierś z kurczaka w płatkach migdałowych
- pierś z kurczaka w sosie tymiankowym
- schab z pieczarką
- schab tradycyjny
- schab zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
- schab z żółtym serem, tymiankiem i cebulą
- schab po skandynawsku
- schab faszerowany orzechami
- zraz wołowy w sosie pieczarkowym
- zraz ze śliwką w sosie pieczeniowym
- kaczka ze śliwką i jabłkiem
- medaliony z indyka
- roladki z indyka w sosie śmietankowo-brokułowym
- golonka z indyka
- karkówka w sosie z czerwonego wina
- karkówka z grilla
ZIMNE ZAKĄSKI (do wyboru)
- roladki drobiowe w auszpiku 4 rodzaje
- karkówka faszerowana
- deska wędlin
- koreczki fantazji (np. szuszony pomidor, grzanka z masłem czosnkowym, oliwka)
- żołądki w galarecie
- galaretka z kurczaka
- ryż po japońsku
- ryba po grecku
- śledzik w oleju
- śledź po kaszubsku
- pstrąg w galarecie
- ryba faszerowana
- kaczka faszerowana
- kurczak faszerowany
- ryby wędzone(jesiotr, węgorz, pstrąg)
SAŁATKI (do wyboru)
- grecka
- ravioli
- gyros
- jarzynowa
- z tuńczykiem
- z krabów
- z zupek chińskich
- ryżowa z kurczakiem
- ryżowa z selerem
- z kaszy pęczaku
- z polędwicą
- z kaszy kuskus
- brokułowa z kurczakiem i słonecznikiem
- brokułowa z pieczarką marynowaną
DANIA NA CIEPŁO (do wyboru)
- pulemorengo
- leczo hawajskie z ananasem
- leczo pieczarkowo-warzywne z pulpecikami
- leczo rybne
- skrzydełka w pomarańczach z migdałami
- pieczarki faszerowane
- żołądki drobiowe w sosie pieczarkowym
- karkówka pieczona w sosie z czerwonego wina
- polędwica w sosie kurkowym
- lassange (z mięsem, ze szpinakiem, z łososiem)
- karkówka w śmietanie z sosem cebulowym
- canneloni
- kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- zapiekanka z kurczaka z brokułami
- pstrąg lub inna ryba z patelni
- łosoś w cieście francuskim
- zapiekana ryba w śmietanie z serem
- łosoś po litewsku
- Pieczony dzik, prosiak lub indyk z sosami
KAWA I CIASTO
- kawa
- herbata
- mleko, cukier
- sernik, szarlotka, makowiec, 3-bit, snickers, ptasie mleczko, krówka z ajerkoniakiem, milkiway, cappucino, kopiec kreta
TORTY
smaki i kształty według życzenia
W asortymencie posiadamy również inne dania. W celu otrzymania pełnej oferty prosimy o kontakt.
POWRÓT